Fresh AB flyttar verksamheten till Växjö

Efter över 40 år i det tidigare pappersbrukets anrika lokaler i Gemla, Småland blickar nu företaget framåt och flyttar till nya, bättre anpassade lokaler i centrala Växjö.

Förbättring och utveckling i Växjö 
Den positiva utvecklingen har bidragit till att Fresh vuxit ur sina lokaler i Gemla. Företagets nya lokaler på Smedjegatan i Växjö är ca 8000 kvm och består av kontor, plastproduktion, montering samt lager och är skräddarsydda efter företagets behov.
— Vi jobbar ständigt för att bli ännu bättre och flytten in till Växjö blir ett naturligt steg för oss i och med företagets positiva utveckling. Vi ser fram emot att fortsätta vår resa i de nya lokalerna, säger Andreas Löfstrand, VD på Fresh AB. 

pressmeddelande_fresh_flytt_pressbild_andreas.jpg
Fresh ABs VD Andreas Löfstrand 

Med rötterna i Gemla 
Fresh AB grundades 1969 i Gemla utanför Växjö, Småland. Sedan 1978 har Fresh huserat i lokalerna som en gång tillhörde pappersbruket Gransholms Bruk i Gemla. Historiska lokaler i vacker miljö, som har anor från tidigt 1800-tal. Här har Fresh bedrivit sin verksamhet med kontor, plastproduktion, montering och lager. Nu är det dags för en ny era för företaget och den 16 december tillverkades den sista plastdetaljen i Gemla. Nu satsar Fresh vidare i nya lokaler i centrala Växjö.

Nya spännande satsningar 
De nya lokalerna öppnar upp för fler möjligheter. Logistik och produktion kommer att kunna genomföras på ett betydligt smidigare sätt och som ett led i detta kommer nu Fresh att kunna erbjuda ännu bättre service till sina kunder. 
Flera investeringar har gjorts för att utveckla produktionen, bland annat i Fresh plastproduktion där det har investerats i en ny avancerad plastformspruta, en maskin som används vid produktion av plastdetaljer. 
Företaget har också i samband med flytten övergått till miljövänlig fjärrkyla för hela sin verksamhet. Detta som ett led i att minska sin miljöpåverkan.

fresh_plastmaskin_frontkåpa_sky.jpg
I den nya avancerade plastformsprutan tillverkas Fresh Intellivent SKYs frontkåpa 

Många goda erfarenheter 
Flytten beräknas vara färdigställd till mitten av januari 2021. Företaget stänger då dörrarna till Gransholms bruk och de decennier som har tillbringats där. Med många goda erfarenheter och fina minnen i bagaget blickar nu Fresh framåt mot kommande satsningar i Växjö där de fortsätter att bedriva verksamhet i Småland. 
Numera hittar du Fresh AB på Smedjegatan 10 i Växjö, övriga kontaktuppgifter enligt tidigare. All kontaktinformation finns på fresh.se